INTERNT

Gym

Välkommen att styrketräna i Eslöv fräschaste gym där Du kan bygga upp Din styrka med hjälp av maskiner och fria vikter. Våra välutbildade instruktörer hjälper Dig med introduktion och personliga träningsprogram. Maskinerna i gymmet är av märket Star Trac och levererade av Apiro Sport. I vårt kompletta gym har vi skön musik och härlig atmosfär dit både nybörjare och mer erfarna är välkomna

Varför styrketräna?

Styrketräning gör bland annat att musklerna och senorna blir starkare, samtidigt som musklerna blir fastare och man får mer stadga i kroppen. Träningen kan ske på en mängd olika sätt där motivet med träningen är avgörande.
Tre vanliga orsaker till att man väljer att styrketräna kan vara att:

 

 1. Bli starkare - Bra muskelstyrka har vi nytta och glädje av såväl i jobbet som på fritiden. Men ofta har vi några svaga punkter. För många handlar det om styrkan i armar och axlar. Bål- och benstyrkan är också viktig i vardagslivet och inte minst i olika fritidsaktiviteter och sporter.

 2. Förebygga skador - Att förebygga skador handlar om skaffa sig säkerhetsmarginaler. Idag har många ett stillasittande jobb som frestar på rygg, nacke och axlar. Andra har mer belastande jobb med tunga lyft osv. Med styrketräning kan Du klara Dig från att få belastningsproblem av olika slag.

 3. Rehabiliteringsträna - Efter en skada får man ofta bygga upp styrkan på nytt i musklerna. Det hjälper Dig att återfå prestationsförmågan. Genom att träna upp styrkan Du känna Dig säkrare på att inte få samma skada igen och att få en så kort rehabiliteringstid som möjligt.

Träna i gymmet

För att få träna i gymmet måste du ha löst ett träningskort eller betalt en engångsavgift. Känner Du dig osäker, är nybörjare eller vill veta mer, rekommenderar vi Dig att boka en personlig instruktion. Vid köp av 4 månaders eller 12 månaders Gymkort eller Allkort ingår gyminstruktion.

Ung i gymmet

Ung i gymmet innebär att du som fyller minst 13 år under året kan styrketräna tillsammans med förälder/målsman (eller annan enligt F&S godkänd vuxen) enligt ett anpassat program. Du och din förälder måste först godkänna ett kontrakt och genomgå en instruktion som ingår i gymkortet. Föräldern ska vara i huset under träning.
Från det år du fyller 15 år får du träna själv i gymmet. Du måste ha ett intyg underskrivet av dina föräldrar att du får träna själv. Intyget hämtar du här på F&S.

Boka instruktion

I 4 månaders och 12 månaders Gymkort och Allkort ingår en personlig gyminstruktion. Instruktionen bokas i receptionen.
OBS! Avbokningar måste ske senast 2 timmar före utsatt tid. Vid sen avbokning eller uteblivning debiteras 100 kronor i avgift. Avbokning kan göras på Svett(s)fabriken eller via telefon, 
0413-610 00.

Trivselregler i F&S gym Eslöv

 • Ha alltid rena träningskläder och inneskor.

 • Visa hänsyn vid uppvärmningsmaskinerna.

 • Lämna plats i maskinerna mellan träningsseten.

 • Torka av dynorna efter Dig, med egen handduk eller torkpapper i lokalen.

 • Lägg/häng tillbaka hantlar, vikter och andra redskap på avsedd plats.

 • Dopingkontroller kan förekomma.

 • Anmäl direkt till funktionär om utrustning är skadad, så att vi kan åtgärda snarast.

​Kontroller av giltigt träningskort

 • ​Logga in på PC när du anländer, viktigt för försäkring, utrymning, samt statistik som vi grundar öppettiderna på.
  ​Ny inloggningsstation kommer att sättas upp vid ingången för taggar.
   
 • Kontroll av inloggning kommer att göras av F&S funktionär och Securitas på olika tider. Behåll alltid kvittot från inloggningen under tiden du tränar.
   
 • Personer som inte har giltigt träningskort och som vistas i våra lokaler kommer att avvisas. Vi ser detta som olaga intrång och personen kan polisanmälas.
   
 • Medlem som släpper in person som inte har giltigt träningskort kommer direkt att avstängas 2 månader. Inga betalda avgifter betalas tillbaka.
   
 • Medlem som för 2:a gången släpper in person som inte har giltigt träningskort kommer direkt att avstängas från anläggningen permanent. Inga betalda avgifter betalas tillbaka.

​Antagit av styrelsen för Friskis&Svettis i Eslöv juni 2017

IF Friskis&Svettis Eslöv frånsäger sig all form av doping i föreningens verksamhet. I enlighet med Riksidrottsförbundet (RF), som F&S är anslutna till, ställer vi oss positiva till dopingkontroll.

 © Friskis&Svettis Eslöv | Denna webbsida bygger på DATIQs Hemsida i en Låda